Τις καλύτερες εντυπώσεις αποκόμισαν όσοι παρευρέθηκαν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου του 2023, στην τελετή εγκαινίων της νέας Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας.

Την τελετή πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κος Παντελεήμωνας, παρουσία του Δημάρχου Βέροιας κου Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη και του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρώην Γενικού Γραμματέα  του Υπουργείου Παιδείας, κου Αλεξάνδρου Κόπτση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , επίσης, η Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης Ημαθίας κα Έφη Γώτη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κος Αλατζόγλου Αθανάσιος, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών θεμάτων Π/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, κος Νικολαΐδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Βέροιας, κος Αθανάσιος Δέλλας και ο Διαχειριστής της Επιτροπής , Κωνσταντίνος Ζιάκας, ο πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας, κος Νίκος  Μαυροκεφαλίδης, Διευθυντές/ντριες όμορων και συνεργαζόμενων σχολείων, ο νυν και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Κοινότητας Κουλούρας, και φυσικά οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πρώτος, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Βοργιαζίδης, ο οποίος αφού έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, υπενθύμισε ότι αισθάνεται δικαιωμένος και επιβεβαιωμένος γιατί ήταν αυτός , ως Δήμαρχος, που πρότεινε και απένειμε «εύφημο μνεία», πριν χρόνια, στο συγκεκριμένο σχολείο για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του. Επίσης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: «Η ολοκλήρωση και η λειτουργία της νέας Βιβλιοθήκης αποτελεί μια πετυχημένη παράλληλη εκδήλωση ενδιαφέροντος υλοποίησης και οικονομικής υποστήριξης τόσο από τον ιδιωτικό χώρο (επιχειρηματίας, κάτοικος και πρώην μαθητής του σχολείου), όσο και των Υπηρεσιών του Δήμου (Σχολική Επιτροπή) κι αυτό, ίσως, αποτελεί μια υποδειγματική σύμπραξη».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, κος Κόπτσης, ο οποίος αφού τόνισε την αξία τέτοιων πρωτοβουλιών και του ρόλου που μπορούν να παίξουν στην πνευματική καλλιέργεια και την ομαλή ένταξη και συμπερίληψη κοινωνικών ομάδων μιας τοπικής κοινωνίας, συνεχάρη το Σχολείο, δηλώνοντας, πως παρακολουθεί εδώ και χρόνια την πορεία του (ήταν παρών και στη διάκριση του σχολείου στο Ζάππειο Μέγαρο) και είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που στην περιφέρειά του υπάρχουν σχολεία που λειτουργούν σε τέτοια πλαίσια και παράγουν τόσο υψηλών και προσαρμοσμένων στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών και των τοπικών κοινωνιών, αποτελέσματα.

Το σύντομο κύκλο ομιλιών έκλεισε η Διευθύντρια Εκπ/σης Ημαθίας, κα Γώτη, η οποία ανέφερε την ανάγκη υποστήριξης του συγκεκριμένου σχολείου από όλους, δεδομένης της προσπάθειας που καταβάλλουν Διεύθυνση και εκπαιδευτικοί του, εδώ και μια δεκαετία, μιας αμείωτης προσπάθειας, μιας προσπάθειας συμπερίληψης, εξωστρέφειας και αγκαλιάσματος ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου, αφού ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους, αυτή τη σημαντική στιγμή για το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, αλλά και για το σύνολο του χωριού, αφού η συγκεκριμένη δομή θα είναι στη διάθεση και εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων (λειτουργώντας στα πλαίσια του εθελοντισμού και ώρες απογευματινές), κάλεσε το Δήμαρχο κο Βοργιαζίδη να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος, σε μια συμβολική κίνηση ¨ενωμένων δυνάμεων¨ ζήτησε την ενέργεια αυτή να τη μοιραστεί τόσο με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη όσο και με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Τη σκυτάλη πήραν οι μικροί μαθητές του σχολείου με χορό και τραγούδι , με θέμα την αγάπη για το βιβλίο.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια σύντομη ξενάγηση των προσκεκλημένων στο χώρο της Βιβλιοθήκης από την υπεύθυνη λειτουργίας της, εκπαιδευτικό, κα Σοφία Αναγνώστη, και ένα πέρασμα από το μπουφέ με κεράσματα που ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαμάδες του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων.