Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας - συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις». Πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με το οποίο υλοποιείται σημαντικό μέρος, των προγραμματικών οικονομικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Με μια υπόκλιση στην αυτοθυσία των ελλήνων πιλότων που εδωσαν τη ζωή τους για να σώσουν ζωές, άνοιξε την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Το κράτος παραμένει στην πρώτη γραμμή, όχι χωρίς αδυναμίες αλλά με πολύ καλύτερα μέσα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας από όλους ανεξαιρέτως να βρίσκονται σε πειφυλακή γιατί «η κλιματική ρίση ήρθε για να μείνει».

Όσον αφορά το νομοσχέδιο που συζητά η Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι υλοποιούν τις δεσμεύσεις της ΝΔ. «Μένουμε πιστοί στα συνθήματα μας και διαψεύδουμε όλους εκείνους που αμφισβητούσαν την εγκυρότητα του προγράμματός μας» τόνισε.

Πριν αναφερθεί αναλυτικά στα σημεία του νομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός επεσήμανε τις αυξήσεις που δρομολογούνται για τους δημόσιους υπαλλήλους για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, τονίζοντας πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταψηφίζουν.
«Δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν» είπε χαρακτηριστικά.

Με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε «αποδεικνύουμε ότι μένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Ο προϋπολογισμός που θα ψηφίσουμε φτάνει το 1 δισ. ευρώ ετησίως. Με το ίδιο νομοσχέδιο καθιερώνεται η δυνατότητα των κομμάτων να ποσοτικοποιούν τα προγράμματα τους. Μένουμε πιστοί στα συνθήματα μας και διαψεύδουμε όλους εκείνους που αμφισβητούσαν την εγκυρότητα του προγράμματός μας».